Υλικά
1 τσιπούρα (ή συναγρίδα ή φαγκρί ) γύρω στο 1,5 κιλό
μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσ. αλάτι ψιλό
Πιπέρι
μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσ. αλάτι ψιλό
Πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια, χωρίς να βγάλουμε τα
λέπια. Βάζουμε τα αρωματικά στην κοιλιά και καλύπτουμε όλο το εξωτερικό
με αλάτι. Ρυθμίζουμε το ύψος της ψησταριάς στα 15-20 εκ. από τα
κάρβουνα. Βάζουμε το ψάρι σε σχάρα κλειστή, για να το γυρίσουμε εύκολα.
Μετά από ένα δεκάλεπτο, το αλάτι θα σχηματίσει μια κρούστα. Κατεβάζουμε
τη σχάρα στα 5-10 εκ. από τη φωτιά και ψήνουμε το ψάρι για 10-12 λεπτά
περίπου, γυρίζοντας συχνά τη σχάρα. Το ακουμπάμε σε μεγάλη πιατέλα και
βγάζουμε την κρούστα, μαζί με την πέτσα του ψαριού. Το περιχύνουμε με
λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου