Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Αγία Άννα

Ένα κατηφορικό μονοπάτι από την εντυπωσιακή Μονή της Χοζοβιώτισσας (40 λεπτά περπάτημα) καταλήγει στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας.  Έκει γυρίστηκαν σκηνές απ’το “Απέραντο Γαλάζιο”. Νερά κρύσταλο! Πιο πέρα από την Αγία Aννα βρίσκουμε το Καμπί, παραλία γυμνιστών με θέα το Βιόκαστρo.

Αγία Άννα παραλία Αμοργός

Άγιος Παύλος

Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Αμοργού, λίγο έξω απο την Αιγιάλη. Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με άμμο, χαλίκια και πεντακάθαρη θάλασσα. Δεν χρειάζεστε εφόδια καθώς λειτουργεί ταβέρνα. Μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο.

Άγιος Παύλος παραλία Αμοργός

Καλοταρίτισσα

Ο νοτιότερος κολπίσκος της Αμοργού σχηματίζει μια μεγάλη αμμώδη παραλία, από τις λίγες του νησιού που είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και ένα beach bar για τους διψασμένους και πεινασμένους επισκέπτες της.
Πολλά ψαροκάικα στέκονται αρόδου στα νερά της προσδίδοντας στην Καλοταρίτισσα μια ιδιαίτερη γραφική ατμόσφαιρα.

Παραλία Αμοργός

Κατάπολα

Η κεντική παραλία στο κέντρο του κόλπου των Καταπόλων. Αμμώδης με δέντρα κατά τόπους, ιδανικά για αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Επείσης υπάρχουν σε κοντινή απόσταση και κατά μήκος της παραλίας καφέ, εστιατόρια, σνάκ-μπαρ ικανά να ικανοποιήσουν όλες τις γευστικές επιθυμίες των παραθεριστών.

Κατάπολα παραλία Αμοργός

Παραδείσια

Τα Παραδείσια βρίσκονται στο νοτιοτερο σημείο του νησιού, κάτω απο την όμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου γίνεται το μεγάλο πανηγύρι στις 26 Ιουλίου.
Είναι μια μικρή και όμορφη αμμουδιά με κάποια σημεία με βότσαλο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη. Μπορείτε να πάτε στα Παραδείσια με το αυτοκίνητο.

Παραδείσια παραλία Αμοργός

Άγιος Παντελεήμονας

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια ωραία, ευρύχωρη παραλία, όπου οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν ένα δροσιστικό μπάνιο και μια χαλαρωτική ηλιοθεραπεία.
Μια αμμουδερή παραλία στην αριστερή μεριά του λιμανιού των Καταπόλων που συνήθως πηγαίνεις με το καίκι που εκτελεί τακτά δρομολόγια απο το λιμάνι.

Άγιος Παντελεήμονας παραλία Αμοργός

Αγίοι Σαράντα

Η μικρή αυτή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στα αριστερά του λιμανιού των Κατάπολων. Τα νερά εδώ είναι δροσερά και πεντακάθερα.

Άγιοι Σαράντα παραλία Αμοργός

Κάτω Κάμπος

Γραφικός κόλπος με άμμο και χαλίκι κοντά στην Κολοφάνα. Ένα ωραίο παρεκκλήσι είναι χτισμένο δίπλα στη παραλία.

Κάτω Κάμπος παραλία Αμοργός

Μαλτέζι

Οργανωμένη, με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες, μια πολύ όμορφη παραλία κοντά στο λιμάνι των Καταπόλων. Εύκολα προσβάσιμη με την λάντζα που ξεκινάει από το λιμάνι των Καταπόλων, διαφορετικά για τους λάτρεις των περιπάτων από το μονοπάτι.

Μαλτέζι παραλία Αμοργός

Νικουριά

Ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο, μόλις 300 μέτρα απο την ακτή του Αγίου Παύλου. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το λιμάνι (διοργανώνονται πολλές καθημερινές εκδρομές). Σήμερα απολαμβάνουμε τις δύο πανέμορφες παραλίες του. Σε μια απ’ τις δυο μπορείτε να απολαύσετε τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας καθώς λειτουργεί beach bar με δυνατότητα ενοικίασης ομπρελών και ξαπλώστρας. Κατά την αρχαιότητα ήταν διάσημο για την κοπή νομισμάτων και για ένα διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας για τους λεπρούς. Μοναδικός τρόπος να φτάσει κανείς εκεί για αυτούς που δεν έχουν δικό τους σκάφος είναι η λάντζα, η οποία κάνει τακτά δρομολόγια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Νικουριά παραλία νησάκι Αμοργός

Μεγάλη Γλυφάδα (βλιχάδα)

Μια προφυλαγμένη παραλία στο βόρειο τμήμα της Αμοργού, περίπου μια ώρα περπάτημα απο το χωριό “Θολάρια”. Το μονοπάτι δεν είναι εμφανές σε όλο το δρόμο όμως αξίζει!…

Μεγάλη Γλυφάδα - Βλιχάδα παραλία Αμοργός

Μικρή Γλυφάδα (βλιχάδα)

Μια πολύ όμορφη παραλία βοριοδυτικά των Θoλαρίων. Χρειάζεται μισή ώρα περπάτημα από το χωριό για να φτάσετε, από ένα βραχώδες μονοπάτι που χρησιμοποιούν οι ψαράδες. Μια διαδρομή γεμάτη αγρία ομορφιά καθώς περνάτε πάνω απ’τη χαράδρα.

Μικρή Γλυφάδα Βλιχάδα παραλία Αμοργός

Ψιλή Aμμος

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αμοργού. Είναι παραδοσιακά παραλία γυμνηστών όμως και το μαγιό επιτρέπεται! Φτάνεις εύκολα παίρνωντας το δρόμο προς “Θολάρια” και ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει ακριβώς απο πάνω της.

ψιλή άμμος - παραλία Αμοργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου