Φρούτο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών με κίτρινο χρώμα και οβάλ σχήμα.
Το περικάρπιό του είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και η σάρκα του με
το στύψιμο δίνει άφθονο ξινό χυμό. Ο χυμός και το ξύσμα του προσδίδουν
ένταση στα φαγητά και στα γλυκά. Περιχύνοντας λεμόνι πάνω από ωμά
λαχανικά, φρούτα και ψάρια προστατεύεται η σάρκα τους από την οξείδωση και το
μαύρισμα .
Για 10 ημέρες τα λεμόνια δεν θα χάσουν ίχνος από το άρωμα και τη
γεύση τους. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, αν και μπορούν να
διατηρηθούν και σε εξωτερικό χώρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου