Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος
- 250 γραμ. γαρίδες Νο 2, χωρίς κέλυφος
- 300 γραμ. χτένια
- 2 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1 μεσαίο πράσο χοντροκομμένο
- 1 μικρή ρίζα μάραθου σε λεπτές φέτες
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 στίγματα κρόκου Κοζάνης
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 2 κύβους λαχανικών KNORR
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά ΒΙΤΑΜ ανάλατο
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια νεροκάρδαμου
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, τα βράζουμε
μέχρι να ανοίξουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό τους.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό, διαλύουμε τον κύβο
λαχανικών KNORR και βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε
τις γαρίδες με μία τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα, τις σκεπάζουμε για να
παραμείνουν ζεστές και κρατάμε το ζωμό.
Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ με το λάδι και σοτάρουμε το πράσο,
το μάραθο, το σέλερι, το αλάτι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό από τις γαρίδες
και τα μύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα
αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10
λεπτά. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τον κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε 1/2
φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα τα
υλικά μαζί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και γαρνίρουμε με κλωναράκια νεροκάρδαμου.
Συμβουλή:Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλα θαλασσινά όπως καραβίδες, γυαλιστερές, αχινούς ή αστακό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου