Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το μικροσκοπικό νησί-δορυφόρος της Πάρου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μοδάτο προορισμό για διακοπές. Το πιο γοητευτικό της στοιχείο είναι ότι συνοψίζει σε μια κουκκίδα του χάρτη τις πιο γοητευτικές πτυχές του ελληνικού καλοκαιριού. Βουτιές σε γαλάζια νερά, γεύσεις με άρωμα παράδοσης, βόλτες σε ένα αρχετυπικά κυκλαδίτικο σοκάκι γεμάτο σοφιστικέ στέκια-μινιατούρες. Η μικροσκοπική Χώρα της –προέκταση του λιμανιού– συγκεντρώνει τα σημαντικότερα all day στέκια του νησιού, απλά ενοικιαζόμενα και κάμπινγκ σε κοντινή απόσταση. Παρότι όλο και περισσότεροι κοσμικοί τιμούν την Αντίπαρο, το νησί δεν διαθέτει ανεπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή, καθώς η ανάπτυξη του real estate υποκατέστησε την ανάγκη για πολυτελείς μονάδες. Ο Άγιος Γεώργιος, ο δεύτερος τη τάξει οικισμός του νησιού, στην ομώνυμη παραλία, με συγκροτήματα διαμερισμάτων και ταβέρνες προσφέρεται ως βάση για πιο ήσυχες διακοπές. Χάρη στην τακτική σύνδεσή της με την Πούντα της Πάρου, μέχρι αργά το βράδυ, η Αντίπαρος αποτελεί επιλογή ημερήσιας ή και βραδινής εκδρομής για όσους παραθερίζουν απέναντι.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ:

Με ακτογραμμή 57 χιλιομέτρων, η Αντίπαρος αγκαλιάζεται από εκπληκτικές παραλίες. Από τη μία πλευρά, την αγκαλιάζουν ήρεμα νερά με χρυσές αμμουδιές κι απ’ την άλλη κατακόρυφα βράχια με σπηλιές σμιλεμένες από το ανοιχτό πέλαγος και τους ανέμους. 


Με εύκολη πρόσβαση από τον οικισμό, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, βρίσκονται οι εξής παραλίες:
Οι Ψαραλυκές η 1η και η 2η. Δύο οργανωμένες παραλίες, η μία φυσική συνέχεια της άλλης, με χρυσαφένια άμμο, beach bars, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιχνίδια (μπανάνες κ.λπ.) αλλά και φυσική σκιά από αρμυρίκια.
Η Παναγιά (ή 3η Ψαραλυκή). Μεγάλος κόλπος με κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά, ασημένιο βοτσαλάκι και πυκνή σκιά απ’ τα θαλασσόδεντρα, να δίνει το παρόν. Υπάρχει ταβερνάκι με παραδοσιακή κουζίνα. (Στάση δημοτικού λεωφορείου)
Το Σιφνέικο (ή Sun Set beach)στο οποίο πας με τα πόδια από τη πλατεία (500μ.) ή και με το αυτοκίνητο περιφερειακά. Με ωραία αμμουδιά, είναι εύκολη λύση για κολύμπι σε καθαρά νερά. Υπάρχει παιδική χαρά και πέτρινες πεζούλες για αγνάντεμα, με το βλέμμα να φθάνει ως τη Σίφνο, απ’ όπου και πήρε το όνομά του. Ιδιαίτερο ηλιοβασίλεμα, αρκεί να μην έχει βοριάδες. Απολαύστε ρομαντικό φαγητό και ποτό με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο Γιαλό.
Αγ. Σπυρίδωνας.  Η πιο ρηχή αμμουδιά του νησιού. Βρίσκεται βορειοανατολικά του λιμανιού. Με τα αρμυρίκια της, δημιουργεί έναν παράδεισο για όλα τα μικρά παιδιά (baby beach).
Η παραλία της Καλαργυρούς βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Είναι η  πιο ήσυχη παραλία της Αντιπάρου, με αμμώδη και βραχώδη βυθό.
Η παραλία του Κάμπινγκ με τα καθάρια, γαλαζοπράσινα νερά που εκπλήσσουν.  Συγκεντρώνει πολλή νεολαία, όπως είναι φυσικό, και σε μέρος της παραλίας επιτρέπεται ο γυμνισμός.
Υγρός περίπατος - περπατώντας απ’ το ένα νησί στο άλλο!
Αν θελήσει κανείς να απολαύσει τη θέα όλης της βόρειας, αντιπαριώτικης ακτής, δεν έχει παρά να διαβεί περπατώντας το στενό από την παραλία του Θεολόγου, έως τα ακατοίκητα Φειρά, απέναντι απ' το ακρωτήρι Βορινό. Το βάθος της θάλασσας, ανάμεσά τους, υπολογίζεται στο μισό μέτρο και προκαλεί για έναν σπάνιο υγρό περίπατο, ανοιχτό προς εξερεύνηση.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
Σπήλαιο
Στο κέντρο του νησιού, με σταλαγμίτες και επιγραφές από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της Αντιπάρου, συνδυάζει φυσιολατρικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. 
Δεσποτικό
Σύμπλεγμα τριών ακατοίκητων νησιών όπου τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται ανασκαφές με ευρήματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Γίνονται εκδρομές με καΐκι και καγιάκ. 
Κάστρo
Ενταγμένο στον οικισμό της Αντιπάρου, το ενετικό κάστρο προσφέρεται για βόλτα. Η είσοδός του βρίσκεται δίπλα στη Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου.


ΤΙΜΕΣ:
Οι τιμές ποικίλουν ανά μήνα και ανά κατηγορία ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου δωματίου, παρόλα αυτά για διακοπές τον Ιουνίου οι τιμές ξεκινούν από 32e τη βραδιά και φτάνουν τα 120e. Για τον Ιούλιο από 40e και φτάνουν τα 167e. Tέλος για τον Αύγουστο οι τιμές ξεκινούν από 55e και φτάνουν τα 255e. Μια πιο οικονομική και για πολλούς μια σχεδόν ανέξοδη λύση είναι το camping, το οποίο μάλιστα ενδείκτυται στην Αντίπαρο. (οι τιμές είναι για 2 άτομα + 1 παιδί) 
Τα ακτοπλοϊκά για ένα ενήλικα κοστίζουν από 24e μέχρι 67e ανάλογα το πλοίο και τη θέση που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.



 Στην όμορφη Αντίπαρο μπορείτε να πάτε:

1. Με αεροπλάνο από το Ελ.Βενιζέλος στο αεροδρόμιο της Πάρου.
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 801 1144444, +30 210 9666666 ή www.olympicairlines.com 

2. Με ταχύπλοα ή με συμβατικά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι της Πάρου.
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 210 4199000 www.hellenicseaways.gr 

3. Με ταχύπλοα ή συμβατικά πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας για το λιμάνι της Πάρου.
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 210 4199000 www.hellenicseaways.gr 

4.Με ταχύπλοα από το λιμάνι του Λαυρίου για το λιμάνι της Πάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου