Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

Εκτέλεση

Πλένουµε το χταπόδι και το κόβουµε µικρά κοµµάτια. Το βάζουµε στην κατσαρόλα, προσθέτουµε και το ελαιόλαδο και το αφήνουµε να βράσει µέχρι να εξατµισθεί το νερό του. Το σβήνουµε µε το κρασί, ρίχνουµε και τις ντοµάτες αλεσµένες, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και το αφήνουµε να ψηθεί, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.

       Υλικά:

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ κιλό ντοµάτες
  • 2-3 δαφνόφυλλα, πιπέρι

 

     


Τι θα χρειαστείτε:
1 κιλό μπακαλιάρος, κομμένος σε 4 κομμάτια
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι
500 γρ. φασολάκια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Τι θα κάνετε: Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς και βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ψάρι σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Τοποθετήστε το στον φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά ακόμη. Ενώ το ψάρι ετοιμάζεται, ζεματίστε τα φασόλια στην κατσαρόλα με βραστό νερό για 3 λεπτά. Αφαιρέστε το ψάρι από το φούρνο και (προαιρετικά) τοποθετήστε το μαζί με τα φασολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για καλύτερη γεύση.
- See more at: http://www.mama365.gr/5423/6-efkola-kai-entyposiaka-piata-se-10-lepta.html#sthash.YZqcHUuN.dpuf
Τι θα χρειαστείτε:
1 κιλό μπακαλιάρος, κομμένος σε 4 κομμάτια
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι
500 γρ. φασολάκια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Τι θα κάνετε: Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς και βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ψάρι σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Τοποθετήστε το στον φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά ακόμη. Ενώ το ψάρι ετοιμάζεται, ζεματίστε τα φασόλια στην κατσαρόλα με βραστό νερό για 3 λεπτά. Αφαιρέστε το ψάρι από το φούρνο και (προαιρετικά) τοποθετήστε το μαζί με τα φασολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για καλύτερη γεύση.
- See more at: http://www.mama365.gr/5423/6-efkola-kai-entyposiaka-piata-se-10-lepta.html#sthash.YZqcHUuN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου