ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
½ φρέσκιες σουπιές
1 σακουλάκι μελάνι από σουπιές
1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ταλιολίνι )
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγη φρέσκια ρίγανη
1 σακουλάκι μελάνι από σουπιές
1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ταλιολίνι )
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Κρατάμε το ένα σακουλάκι από το μελάνι και το βάζουμε σε 1,5 λίτρο νερό
2. Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά τετραγωνάκια. Τις σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
3.Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε το μελάνι μαζί με το νερό (το οποίο έχει μαυρίσει) , αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια για 6’ με 7’ λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
2. Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά τετραγωνάκια. Τις σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
3.Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε το μελάνι μαζί με το νερό (το οποίο έχει μαυρίσει) , αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια για 6’ με 7’ λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου