ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:
Τοποθετείτε το ψάρι ή τα κομμάτια σε ένα
ταψί φούρνου, αλειμμένου με λάδι, περιχύνετε με λίγο λευκό ξηρό κρασί
και μαγειρεύετε στους 200°Ο. Μόλις περάσει ο μισός χρόνος ψησίματος,
χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°€. Το ψάρι που ψήνεται στο φούρνο
δεν πρέπει να το γυρίσετε ποτέ από την άλλη πλευρά. Αντίθετα, αν
χρειαστεί, πρέπει να το περιχύσετε και με άλλο ζεστό κρασί ή με ζεστό
ζωμό από ψαρόσουπα και να το αλείφετε συχνά με το ζουμί που βγάζει. Λίγα
λεπτά προτού το βγάλετε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με καβουρντισμένη
φρυγανιά, ανακατεμένη με μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ο χρόνος
ψησίματος κυμαίνεται ανάμεσα στα 2Ο'-25' ανά κιλό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου