Οι 25 καλύτερες συνταγές κοκτείλ για το καλοκαίρι.
LONG ISLAND Iced Tea(Ποτήρι cocktail)
1.5 cl Vodka
1.5 cl Tequila
1.5 cl White Rum
1.5 cl Cointreau
1.5 cl Gin
2.5 cl Χυμό λαμόνι
3.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
Σταγόνες Cola
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρα και σερβίρουμε με φέτα λεμονι και καλαμάκι.
1.5 cl Vodka
1.5 cl Tequila
1.5 cl White Rum
1.5 cl Cointreau
1.5 cl Gin
2.5 cl Χυμό λαμόνι
3.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
Σταγόνες Cola
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρα και σερβίρουμε με φέτα λεμονι και καλαμάκι.
Mojito passion
4 φύλλα δυόσμου ή μέντας
1/2 passion fruit ψίχα
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 ζουμερά κομμάτια lime (1/4 lime)
τριμμένος πάγος
1/3 ρούμι λευκό
1/3 λικέρ πράσινο μήλο
Σόδα
4 φύλλα δυόσμου ή μέντας
1/2 passion fruit ψίχα
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 ζουμερά κομμάτια lime (1/4 lime)
τριμμένος πάγος
1/3 ρούμι λευκό
1/3 λικέρ πράσινο μήλο
Σόδα
Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ, το passion fruit και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.
DAIQUIRI (ποτήρι cocktail)
4.5 cl Λευκό Ρούμι
2.0 cl Φρέσκος χυμός λεμόνι
0.5 cl Σιρόπι ζάχαρης
Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο, ανακινήστε καλά και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι.
4.5 cl Λευκό Ρούμι
2.0 cl Φρέσκος χυμός λεμόνι
0.5 cl Σιρόπι ζάχαρης
Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο, ανακινήστε καλά και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι.
KIR (Ποτήρι flute ή κρασιού)
9.0 cl Λευκό ξηρό κρασί
1.0 cl Crème de Cassis
Βάζουμε πρώτα το Crème de Cassis στο ποτήρι και γεμίζουμε με το λευκό κρασί.
9.0 cl Λευκό ξηρό κρασί
1.0 cl Crème de Cassis
Βάζουμε πρώτα το Crème de Cassis στο ποτήρι και γεμίζουμε με το λευκό κρασί.
MANHATTAN (Ποτήρι martini ήcocktail)
5.0 cl Rye ή Canadian whiskey
2.0 cl Κόκκινο Vermouth
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.
5.0 cl Rye ή Canadian whiskey
2.0 cl Κόκκινο Vermouth
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.
MARGARITA (Ποτήρι cocktail)
3.5cl Tequila
2.0 cl Cointreau
1.5 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι που εχουμε βάλει στο χείλος του αλάτι.
(Για φρουτώδεις Margarita βάλτε στο blender το φρούτο της αρεσκείας σας μαζί με την πιο πάνω συνταγή. Μπορείτε να αντικαταστίσετε το αλάτι του χείλους με ζάχαρη.)
3.5cl Tequila
2.0 cl Cointreau
1.5 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι που εχουμε βάλει στο χείλος του αλάτι.
(Για φρουτώδεις Margarita βάλτε στο blender το φρούτο της αρεσκείας σας μαζί με την πιο πάνω συνταγή. Μπορείτε να αντικαταστίσετε το αλάτι του χείλους με ζάχαρη.)
MARTINI (DRY) (Ποτήρι martini)
5.5 cl Gin
1.5 cl Ξηρό Vermouth
Βάζουμε τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε σε παγωμενο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια ελιά.
5.5 cl Gin
1.5 cl Ξηρό Vermouth
Βάζουμε τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε σε παγωμενο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια ελιά.
ΑLEXANDER (Ποτήρι cocktail)
2.0 cl Cognac
2.0 cl Crème de Cacao (Σκούρη)
2.0 cl Φρέσκια κρέμα γάλακτος
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω τριμένο μοσχοκάρυδο.
2.0 cl Cognac
2.0 cl Crème de Cacao (Σκούρη)
2.0 cl Φρέσκια κρέμα γάλακτος
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω τριμένο μοσχοκάρυδο.
BLACK RUSSIAN (Ποτήρι old fashioned)
5.0cl Vodka
2.0 cl Coffee liqueur
Βάζουμε τα υλικά κατ’ευθείαν στο ποτήρι, γεμίζουμε με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά.
5.0cl Vodka
2.0 cl Coffee liqueur
Βάζουμε τα υλικά κατ’ευθείαν στο ποτήρι, γεμίζουμε με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά.
RUSTY NAIL (Ποτήρι oldfashioned)
4.5 cl Scotch whisky
2.5 cl
Drambuie
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Αναδεύουμε ελαφρά και γαρνιρουμε με μια φέτα λεμόνι.
4.5 cl Scotch whisky
2.5 cl
Drambuie
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Αναδεύουμε ελαφρά και γαρνιρουμε με μια φέτα λεμόνι.
BELLINI ( Ποτήρι flute)
10.0 cl Ξηρό αφρώδες κρασί
5.0 cl Πουρέ ροδάκινου
Βάζουμε τον πουρέ ροδάκινου μέσα στε παγωμένο ποτήρι και απογεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο.Αναδεύουμε ελαφρά.
10.0 cl Ξηρό αφρώδες κρασί
5.0 cl Πουρέ ροδάκινου
Βάζουμε τον πουρέ ροδάκινου μέσα στε παγωμένο ποτήρι και απογεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο.Αναδεύουμε ελαφρά.
BLOODY MARY (Ποτήρι highball)
4.5 cl Vodka
9.0 cl Χυμό ντομάτας
1.5 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε σταγόνες από Worchestershire Sauce, Tabasco , αλάτι και πιπέρι μέσα στο ποτήρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με πάγο. Αναδεύουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και Celery.
4.5 cl Vodka
9.0 cl Χυμό ντομάτας
1.5 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε σταγόνες από Worchestershire Sauce, Tabasco , αλάτι και πιπέρι μέσα στο ποτήρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με πάγο. Αναδεύουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και Celery.
GIN FIZZ ( Ποτήρι highball )
4.5 cl Gin
3.0 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
1.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
8.0 cl Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού αν και δεν υπαρχει στην original συνταγή.
4.5 cl Gin
3.0 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
1.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
8.0 cl Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού αν και δεν υπαρχει στην original συνταγή.
PINA COLADA (Ποτήρι tumbler)
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Coconut cream
9.0 cl Χυμός Άνανα
Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
(Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Coconut cream
9.0 cl Χυμός Άνανα
Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
(Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)
SCREWDRIVER (Ποτήρι highball)
5.0 cl Vodka
10.0 cl Χυμό πορτοκάλι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.
5.0 cl Vodka
10.0 cl Χυμό πορτοκάλι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.
SINGAPORE SLING ( Ποτήρι highball )
4.0 cl Gin
2.0 cl Cherry Brandy
0.5 cl Cointreau
0.5 cl DOM Benedictine
1.0 cl Γρεναδίνη
8.0 cl Χυμό ανανά
3.0 cl Χυμό λεμόνι
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
4.0 cl Gin
2.0 cl Cherry Brandy
0.5 cl Cointreau
0.5 cl DOM Benedictine
1.0 cl Γρεναδίνη
8.0 cl Χυμό ανανά
3.0 cl Χυμό λεμόνι
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
TEQUILA SUNRISE (Ποτήρι highball )
4.5 cl Tequila
9.0 cl Χυμό πορτοκάλι
1.5 cl Γρεναδίνη
Βάζουμε την tequila και τον χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι μαζί με πάγο. Προσθέτουμε την Γρεναδίνη μετά για να δημουργήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δεν ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι, κερασάκι και προσφέρουμε με αναδευτήρα.
4.5 cl Tequila
9.0 cl Χυμό πορτοκάλι
1.5 cl Γρεναδίνη
Βάζουμε την tequila και τον χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι μαζί με πάγο. Προσθέτουμε την Γρεναδίνη μετά για να δημουργήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δεν ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι, κερασάκι και προσφέρουμε με αναδευτήρα.
CAIPIRINHA (Ποτήρι old fashioned)
5.0 cl.Cachaca
1/2 Lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κουταλάκια ζαχαρη
Βάζουμε το lime και την ζάχαρη στο ποτήρι και κάνουμε muddling. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την Cachaca.
5.0 cl.Cachaca
1/2 Lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κουταλάκια ζαχαρη
Βάζουμε το lime και την ζάχαρη στο ποτήρι και κάνουμε muddling. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την Cachaca.
COSMOPOLITAN (Ποτήρι cocktail)
4.0 cl. Vodka Citron
1.0 cl. Cointreau
1.0 cl. Χυμός λεμονιού
1.0 cl. Χυμός cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.
4.0 cl. Vodka Citron
1.0 cl. Cointreau
1.0 cl. Χυμός λεμονιού
1.0 cl. Χυμός cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.
KAMIKAZE (Ποτήρι cocktail)
3.0 cl. Vodka
3.0 cl. Cointreau
3.0 cl. Χυμό λεμόνι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.
3.0 cl. Vodka
3.0 cl. Cointreau
3.0 cl. Χυμό λεμόνι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.
MAI-TAI (Ποτήρι cocktail )
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Σκούρο ρούμι
1.5 cl Orange Curacao
1.5 cl Σιρόπι αμυγδάλου
1.0 cl Χυμό λεμονιού
Βαζουμε όλα τα υλικα στο shaker μαζι με πάγο εκτός από το σκούρο ρούμι. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε με προσοχή το μαύρο ρούμι για να κάτσει ψηλά. Γαρνίρουμε με ανανά, φύλλα μέντας και φέτα λαμόνι.
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Σκούρο ρούμι
1.5 cl Orange Curacao
1.5 cl Σιρόπι αμυγδάλου
1.0 cl Χυμό λεμονιού
Βαζουμε όλα τα υλικα στο shaker μαζι με πάγο εκτός από το σκούρο ρούμι. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε με προσοχή το μαύρο ρούμι για να κάτσει ψηλά. Γαρνίρουμε με ανανά, φύλλα μέντας και φέτα λαμόνι.
MOJITO (Ποτήρι Highball)
4.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Χυμό λεμόνι
3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
2 κουταλάκια ζάχαρη
Σόδα
Κάνουμε muddling την μέντα μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το ρούμι και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και φέτα λεμονιού.
4.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Χυμό λεμόνι
3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
2 κουταλάκια ζάχαρη
Σόδα
Κάνουμε muddling την μέντα μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το ρούμι και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και φέτα λεμονιού.
B52 (Ποτήρι-Pousse cafe)
2.0 cl Kahlua
2.0 cl Bailey’s Irish Cream
2.0 cl Grand Marnier
Βάζουμε τα υλικά μέσα στο ποτήρι με προσοχή πάνω στον πάγο κατά σειρά ώστε να γίνουν τρία χρώματα. Σερβίρουμε με αναδευτήρα.
2.0 cl Kahlua
2.0 cl Bailey’s Irish Cream
2.0 cl Grand Marnier
Βάζουμε τα υλικά μέσα στο ποτήρι με προσοχή πάνω στον πάγο κατά σειρά ώστε να γίνουν τρία χρώματα. Σερβίρουμε με αναδευτήρα.
CUBA LIBRE (Ποτήρι Highball)
5.0 cl Λευκό ρούμι
10.0 cl Cola
1.0 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι.
5.0 cl Λευκό ρούμι
10.0 cl Cola
1.0 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι.
SEX ON THE BEACH (Ποτήρι highball)
4.0 cl Vodka
2.0 cl Peach Schnapps
4.0 cl Χυμό πορτοκάλι
4.0 cl Χυμό cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι με πάγο και αναδεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.
4.0 cl Vodka
2.0 cl Peach Schnapps
4.0 cl Χυμό πορτοκάλι
4.0 cl Χυμό cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι με πάγο και αναδεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου