Υλικά
1 φλ. αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
1 φλ. ελληνικού καφέ ξύσμα από μανταρίνι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού χυμός από φρέσκο μανταρίνι
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κεσές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
1 φλ. αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
1 φλ. ελληνικού καφέ ξύσμα από μανταρίνι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού χυμός από φρέσκο μανταρίνι
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κεσές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι ν’ ασπρίσει και να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω. Στη συνέχεια τον προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα όλη τη βασιλόπιτα στο τέλος). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, για 45΄.
3. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι ν’ ασπρίσει και να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό του μανταρινιού. Αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί ο χυμός φουσκώνει και χύνεται έξω. Στη συνέχεια τον προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα όλη τη βασιλόπιτα στο τέλος). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, για 45΄.
3. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου