Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ


Κάθε επίσκεψη στη Γέφυρα είναι ευπρόσδεκτη. Μόνη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και λειτουργίας του έργου.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ασφάλειας ΔΕΝ θεωρείται επίσκεψη η διέλευση με το αυτοκίνητό μας. Η στάση και η στάθμευση στο κατάστρωμα της Γέφυρας απαγορεύονται αυστηρά, ενώ ο οδηγός οφείλει να αποφεύγει την απόλαυση της θέας του τοπίου και της ίδιας της Γέφυρας. Ερχόμενοι από Ρίο - και πριν περάσετε από το Σταθμό Διοδίων του Αντιρρίου - μπορείτε να σταθμεύσετε στο άνετο πάρκινγκ που υπάρχει στα δεξιά σας. Στην άκρη του πάρκινγκ, ακριβώς δίπλα στο Σταθμό Διοδίων βρίσκεται το κτίριο διοίκησης της Γέφυρας, το οποίο στεγάζει το Εκθεσιακό της Κέντρο. Η εικονιζόμενη κεντρική είσοδος, οδηγεί στην πρώτη σημαντική στάση κάθε επισκέπτη της Γέφυρας. Άνετο πάρκινγκ θα συναντήσετε ακόμη και αν έρχεστε από την αντίθετη κατεύθυνση έχοντας ως προορισμό το Ρίο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την πεζογέφυρα και να περάσετε επάνω από το Σταθμό Διοδίων, για να φτάσετε στην απέναντι πλευρά και να μπορέσετε να επισκεφθείτε το Εκθεσιακό Κέντρο.


Η μακέτα της υπό κατασκευήν Γέφυρας δεσπόζει στο μέσο της κεντρικής αίθουσας του Εκθεσιακού Κέντρου, κάνοντας κατανοητή τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την οικοδόμηση. Στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας της κατασκευής συμβάλλουν και τα φωτογραφικά εκθέματα που κοσμούν τους τοίχους της αίθουσας.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση για ένα περίπατο στο κατάστρωμα της Γέφυρας, είτε μέσω των δύο πάρκινγκ του Αντιρρίου (ανατολικό - δυτικό) και περπάτημα 200 περίπου μέτρων, είτε μέσω των 4 κλιμάκων επίσκεψης που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της Γέφυρας τόσο στο Αντίρριο, όσο και στο Ρίο

Για να έχετε την καλύτερη οπτική γωνία προτείνουμε να βαδίσετε επάνω στο (δυτικό φυσικά) πεζοδρόμιο προς τον πυλώνα Μ1 (τον πλησιέστερο στην ακτή του Ρίου). Το επιστέγασμα μιας πλήρους επίσκεψης στη Γέφυρα είναι η θέα του ήλιου που δύει στους ορεινούς όγκους της Κλόκοβας και της Βαράσοβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου