Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ


Μια συνταγή δροσερή και αέρινη με γεύση καλοκαιριού. Εύκολη στην παρασκευή της και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα. Αντί για lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι στη μισή ποσότητα του lime γιατί θα βγει πολύ ξινό. 
Υλικά
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξύσμα lime (μοσχολέμονο)
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκος χυμός lime
  • 1½ φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι
  • 6 φράουλες πολτοποιημένες (εάν θέλετε)
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι
Εκτέλεση 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά. Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά.

μερίδες 4 
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου