Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛ

Μοχίτο


Υλικά για 1 ποτό
1/2 λάιμ κομμένο στα 3
2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 κορφές δυόσμου
50 ml ρούμι λίγη σόδα

Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι χτυπήστε με ένα γουδοχέρι το λάιμ τον δυόσμο και τη ζάχαρη ωσότου λιώσει η τελευταία. Στη συνέχεια προσθέστε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Αφού ανακατέψετε καλά ολοκληρώστε το κοκτέιλ προσθέτοντας τη σόδα και γαρνίροντας με δυόσμο.

 

 

 

Καϊπιρίνια

Υλικά για 1 ποτό
1 λάιμ κομμένο στα 8
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
50 ml κασάσα θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι του ουίσκι (κοντό και φαρδύ), φτιάχνουμε την πρώτη στρώση με τις 8 φέτες λάιμ. Έπειτα ρίχνουμε με την σειρά τον πάγο, την ζάχαρη και την κασάσα. Σερβίρετε το κοκτέιλ με ένα καλαμάκι που θα κόψετε στο ύψος του ποτηριού.

 

  Μπλάντι Μέρι


Υλικά για 1 ποτό
3 κ.σ. βότκα
6 – 8 κ.σ. τοματοχυμό
1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
3 σταγόνες ταμπάσκο
3 σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire)
αλάτι, πιπέρι
παγάκια
1 μπαστουνάκι σέλερι με τα φύλα του

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σέικερ –εκτός από το σέλερι- και τα χτυπάτε καλά. Σερβίρετε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι και διακοσμείτε το ποτό σας με το σέλερι. Σημείωση: Το ίδιο ποτό χωρίς το αλκοόλ λέγεται Virgin Mary.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου